Skip Navigation Linksabout-school

Yrd. Doç. Dr. ECE ÇELİK

Müdür Yardımcısı
Yrd. Doç. Dr. HASAN OYLUM

Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (SCT) 1979 yılında kurulmuştur ve Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) en deneyimli akademik birimidir. SCT, çok uluslu öğrenci profiline tamamen dijital ve çok kültürlü bir ortamda yüksek teknoloji eğitimi vermektedir.

BTYO'nun temel amacı, günümüzün küreselleşmiş dijital dünyasının iş, sanayi ve hizmet sektörlerinin talep ettiği yüksek vasıflı teknik insan kaynaklarını hazırlamaktır. Birincil hedefine ulaşmak için, BTYO, düzenli olarak revize edilmiş proje tabanlı öğrenme müfredatı ve endüstriyel geçmişe sahip nitelikli öğretim kadrosu ile mezunlara kendi çalışma alanlarında gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı taahhüt etmektedir.

BTYO, öğretimde mükemmelliğe olan bağlılığı ve "Proje tabanlı öğrenme" yöntemleri ile birlikte Bilişim Teknolojileri tezsiz yüksek lisans derecesi, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Lisans derecesi ve çeşitli önlisans programları sunmaktadır.

SCT, öğretimde mükemmelliğe olan bağlılığı ve '' Proje tabanlı öğrenme '' ile birleştiğinde, SCT, BT'de tezsiz yüksek lisans derecesi, Bilim Lisans programı da dahil olmak üzere çok çeşitli akademik programlar sunmaktadır. BT ve önlisans programlarında.

BTYO Mezunları;

• En son teorik ve pratik beceriler ile donatılmış;
  • Çok uluslu takım çalışma ortamında deneyimli;
  • Farklı çalışma koşullarına uyum sağlama konusunda rahat;
  • En son teknolojileri verimli bir şekilde kullanabilen;
  • İlgi alanlarında yeni gelişmelerin farkında olan;
  • Teknoloji ile ilgili problemleri tanımlama, analiz etme ve çözmede uzman;
  • Endüstriyel standartlara ve geniş çapta kabul gören disiplin süreçlerine aşina ve etik davranışların neyin içerdiğine dair anlayışa sahiptir.

Yüksek teknoloji eğitiminden sonra mezunlarımız seçkin ve yüksek gelirli meslek pozisyonları için güçlü adaylar haline gelirler.

Vizyon

BTYO'nun Bilgi Teknolojisi ve Mesleki eğitim alanında ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetçi olmasını öngörüyoruz. BTYO'daki mesleki eğitim programları, sektörün Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'de talep ettiği teknik personeli eğitmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca BTYO, pratik sorunların çözümünde faydalı bilgiler üretmek için bilgi teknolojileri ve çevrimiçi kaynakların kullanımında yetenekli, kendine güvenen, kendi kendine yeten, kendi kendine öğrenen ve iyi organize olmuş mezunların hazırlanmasına özel önem vermektedir. BTYO mezunları işlerini başlatmak, yönetmek ve sürdürmek için liderlik becerileri, işletme, organizasyon ve etik hakkında genel bilgi ile donatılmıştır.

Misyon

BTYO'nun misyonu, düzenli olarak revize edilmiş proje tabanlı öğrenme müfredatları aracılığıyla gerçek yaşam problemlerini tanımlama, analiz etme ve çözmede teknolojiyi kullanmalarına yardımcı olan teorik ve pratik becerilerle tamamen harmanlanmış mezunlar vermektir. BTYO, mevcut teknolojinin, uluslararası kültürlerin ve küresel ekonominin farkında olan kendi kendine öğrenme yeteneklerine sahip güvenilir ve saygın mezunlar vermektedir.