Skip Navigation LinksNews
Tüm Haberleri Göster

DAÜ 11. Uluslararası Kariyer Günleri BTYO ile Başladı

DAÜ 11. Uluslararası Kariyer Günleri BTYO ile Başladı
Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2022, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (DAÜ-MİKA) tarafından fakülte ve yüksekokullarla iş birliği içerisinde her yıl organize edilen Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğinin 11’incisi, 16 Aralık 2022, Cuma günü Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO) tarafından düzenlenen seminer ile başladı. Whilone Technology Yazılım Danışmanlık Şirketi’nin kurucu ortağı ve Solitera Advanced Technology Genel Müdür Yardımcısı İskender Tuğrul Korkut tarafından gerçekleştirilen “Girişimcilik Vazgeçmeyenlerin Kaderidir” konulu seminer saat 13:30’da BTYO CT 001 salonunda gerçekleşti. 

DAÜ BTYO öğrencileriyle bir araya gelen Korkut, seminerde kendi kariyer yolcuğunu öğrencilerle paylaştı. Teorik eğitimin ve altyapının profesyonel yaşantıda önemli bir rol oynadığını kaydeden Korkut, öğrencilere tavsiyelerde bulunurken, başarılı bir girişimci olmanın püf noktalarını 11 farklı noktada sıraladı. Korkut, bu noktalardan bahsederken erken kalkıp erken yatma, müşteriyi ikna etme, profesyonel yaşantıda nerede nasıl davranmak gerektiği gibi konuları işledi. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören seminer sonrasında, DAÜ BTYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Oylum tarafından Tuğrul Korkut’a teşekkür plaketi takdiminde bulunuldu.

Öğrenciler Profesyonellerle Bir Araya Gelecek

11. Uluslararası Kariyer Günleri, 21 Aralık 2022, Çarşamba günü saat 10:00’da Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü tarafından ASA Amfi’sinde Prof. Dr. Emre Keskin tarafından verilecek olan “Revealing Biodiversity in Silico Short Stories from the Rainforests to the Poles” konulu sunum ile devam edecek. Öte yandan, 22 Aralık 2022 Perşembe günü ise Hukuk Fakültesi tarafından saat 14:30’da LA1 Amfisi’nde Av. Hazar Leman Yakut, Av. Ali Yeğen, Av. Melis Türkkal ve Av. Şerife Aşman tarafından “TOLES Mezunları Zirvesi” konulu sunumlar gerçekleştirilecek.

2022-2023 Akademik Yılı boyunca devam edecek olan 11. Uluslararası Kariyer Günleri kapsamında öğrenciler, söz konusu etkinliklerde kendilerini bekleyen iş imkanları ile kariyer fırsatları hakkında bilgi sahibi olacak ve aynı zamanda uzmanlara meslekleriyle ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı yakalayacaklar.

DAÜ Web Siteleri